Överlägg

Anmälan promenad

Hej alla Hundtöntar!

Välkommen på en härlig stadspromenad nu på lördag den 23 september!

Vi träffas vid Simhallen i Kungsbacka.

Hoppas vi ses!

Datum och tid: lördag 23 september kl. 11.00
Startplats: Samling vid simhallen i Kungsbacka.
Promenaden är permobil- och barnvagnsvänlig.

Glöm inte:

  1. Anmäl dig på webben och ta med medlemskort.
  1. Ta med vätska till två- och fyrbenta vid varmt väder.
  1. Läs Hundtöntars Vett och Etikett nedan (även om du är van hundtönt som deltagit i många promenader).
  1. Kolla om du betalt medlemsavgiften för 2023 – om inte, gör det nu via instruktion Bli Medlem !

Hundtöntars Vett och Etikett

För att visa respekt och hänsyn till både medlemmar och medtrafikanter har Hundtöntars förening tre enkla trivselregler. De gäller oss alla, för att öka trivsel i ledet och ge glädje hos alla vi möter. Vår policy är att alltid visa stor hänsyn till dem vi möter! Kom ihåg att det faktiskt finns barn och vuxna som inte gillar eller är rädda för hundar.

På promenaderna är det vi som hundägare som ansvarar för våra respektive hundar.

Kort och gott finns det tre punkter att hålla i minnet:

  1. Håll vänster. Vi går vi på vänster sida av gångbanan/vägen i enlighet med svensk lag. (Se Trafikförordningen 7 kap. 1 §.) Ibland ropar vi ”Vänster!” under promenaden för att påminna, om exempelvis möte kommer.
  1. Håll hunden till vänster. Vi har hundarna i kort koppel till vänster om oss. På så sätt kommer vi tvåbeningar alltid på mötessidan, när någon går eller joggar förbi promenadledet. Observera att det är viktigt, det minskar risken att hundarna blir rädda / oroliga / gör utfall.
  1. Håll avstånd. På promenaderna deltar olika typer av hundar (och människor); somliga trygga, andra lite oroliga. För att promenaderna ska vara trygga för alla är det viktigt att vi inte låter våra hundar gå fram till andra hundar i ledet. Vi håller ett bra avstånd till hundar och människor framför. När någon stannar utan att hela ledet stannar, så kan du gå förbi så att vi håller ihop ledet. Med kort koppel är det lättare hålla avstånd och hålla koll på hundens rörlighet framåt, bakåt, och sidledes. För den som har en hund som behöver extra utrymme finns ett gult band att fästa på kopplet. Gult band signalerar till andra deltagare att hunden behöver extra mycket utrymme runt sig. Gula band finns att få från styrelsen.

I övrigt så ber vi, om möjligt, att hundarna rastas innan promenaden, att löptikar går längst bak i ledet, och att hundarna får sitta kvar i bilen under samlingen inför promenadstart. Det sistnämnda syftar dels till att styrelsen ska kunna ge information under lugnare förhållanden, dels till att vi alla ska kunna ge hundarna en lite lugnare start. Givetvis är detta beroende av väderförhållanden och andra faktorer som kan ha negativ påverkan på en hunds stressnivåer om den tvingas sitta kvar i en bil.

Anmälan till promenaden görs via ett anmälningsformulär som nås genom att klicka här. Vänligen fyll i för och efternamn samt medlemsnummer.

Varmt välkomna!