Överlägg

Anmälan promenad

Kombopromenad!
På lördag 9/3 går vi de härliga promenadvägarna längs Kungsbackaån, först en kortare runda, i något långsammare takt. Därefter hänger de som vill med på en lite längre runda.
Promenaden fungerar fint även för barnvagnar och permobiler.
Samling på parkeringen Västra Villastaden / Alléskolan kl 11:00. Infart från rondellen mellan Kungsgatan och Varlavägen, se karta nedan.
Välkommen att anmäla dig här.

Datum och tid: Lördag 9 mars 2024 kl 11:00
Startplats: Parkeringen Västra Villastaden Alléskolan (se karta)
Anmälan: klicka här, fyll i för– och efternamn samt medlemsnummer
Promenaden är lämplig för barnvagn/permobil.

(glöm inte läsa igenom Hundtöntars vett och etikett)

Västra villastaden

Detta är Hundtöntars Vett och Etikett

Vi vill visa hänsyn till varandra och till mötande. Vårt mål är trivsam promenad för alla. Här är våra enkla hållpunkter:

  1. Håll vänster! Vårt hundled går på vänstersidan av gångvägar. När vi ropar VÄNSTER ! är det för att uppmärksamma att det kommer mötande.
  2. Håll hunden till vänster! Med hund i kort koppel på vänster sida styr vi dem lättare och undviker oförutsägbara utfall mot mötande. Tänk på att alla inte gillar hundar, ta det säkra först, håll hunden till vänster.
  3. Håll avstånd och håll ihop! Hjälps åt att hålla ihop ett samlat led med lagom avstånd. Låt inte din hund rusa fram till andra. Ledarna går först, i mitten och sist. Promenaderna ska kännas trygga för alla.
    Obs att hundar med gult band behöver extra avstånd från andra. Gula band hämtas hos ledarna.

Rasta gärna hunden innan, så vi slipper stopp i ledet. Löptikar går sist. Lämna gärna hunden i bilen under samlingen om den är lite skällig, för att ge alla en bra start. Vi kommer också försöka avsluta promenaden med en lugn samling.