Överlägg

Anmälan promenad

Hej alla Hundtöntar,

Tiden går och dags för säsongsavslut. 🥳

Vi avslutar med en stadspromenad i Kungsbacka och kommer göra ett stopp vid MAX hamburger restaurang.

Föreningen bjuder på en orginal/standardhamburgare samt dryck. 🍔🥤
Innan start kommer styrelsen informera er om beställning.

Datum och tid: lördag 3 december, kl. 11.00
Startplats: Samling vid parkering Faktorvägen 1, (Klicka här för karta.) 


Promenaden är permobil- och barnvagnsvänlig.
Glöm inte ta med vatten till hund.

Glöm inte:

  1. Ta med medlemskort. 
  2. Ta med vätska till två- och fyrbenta vid varmt väder. 
  3. Läs Hundtöntars Vett och Etikett nedan (även om du är van hundtönt som deltagit i många promenader).


Hundtöntars Vett och Etikett

När vi är ute på våra promenader har vi ett antal regler som vi behöver följa i syfte att visa respekt och hänsyn – både gentemot andra medlemmar och promenaddeltagare samt gentemot övriga medtrafikanter. Följer vi dessa regler så kan vi öka trevnaden i ledet och mot andra som vi möter (gångtrafikanter, cyklister, löpare, bilister, m.fl.). Vi bör även tänka på att det finns de som är rädda för hundar.

På promenaderna är det vi som hundägare som ansvarar för våra respektive hundar.

Kort och gott finns det tre punkter att hålla i minnet:

  1. Håll vänster. På våra promenader går vi på vänster sida av gångbanan/vägen i enlighet med svensk lag. (Se Trafikförordningen 7 kap. 1 §.)
  2. Håll hunden till vänster. Eftersom vi går på vänster sida av gångbanan/vägen så kommer vi att vara mellan hunden och eventuella personer vi möter om hunden befinner sig på vår vänstra sida. Detta minskar risken för att hunden blir orolig, rädd, eller nyfiken och eventuellt gör ett utfall mot den mötande.
  3. Håll avstånd. På våra promenader deltar olika typer av hundar (och människor); somliga är trygga i sociala sammanhang medan andra upplever stor oro. För att promenaderna ska vara trygga för alla är det viktigt att vi inte låter våra hundar gå fram till andra hundar, och det är viktigt att vi håller avstånd till hundar och människor framför och beaktar att de plötsligt kan stanna.

    På våra promenader finns möjlighet att fästa ett gult band på kopplet för att visa för övriga deltagare att hunden behöver extra mycket utrymme. (Gula band finns att få från styrelsen.)

    Ett kort koppel underlättar möjligheten att hålla avstånd eftersom ett kort koppel minskar hundens rörlighet framåt, bakåt, och sidledes. På våra promenader håller vi därför kopplet kort.

I övrigt så ber vi, om möjligt, att hundarna rastas innan promenaden, att löptikar går längst bak i ledet, och att hundarna får sitta kvar i bilen under samlingen inför promenadstart. Det sistnämnda syftar dels till att styrelsen ska kunna ge information under lugnare förhållanden, dels till att vi alla ska kunna ge hundarna en lite lugnare start. Givetvis är detta beroende av väderförhållanden och andra faktorer som kan ha negativ påverkan på en hunds stressnivåer om den tvingas sitta kvar i en bil.

Anmälan till promenaden görs via ett anmälningsformulär som nås genom att klicka här. 
Vänligen fyll i för och efternamn samt medlemsnummer.

Varmt välkomna!