Hundtöntarna stödjer

Hundtöntars förening är en ideell förening och när vi har medel kvar i kassan vid årets slut stöttar vi andra föreningar som jobbar för djurens bästa, i enlighet med beslut på årsmötet 2021.
2023 skänkte vi 1500 kr till Svenska djurambulansen och 1000 kr till föreningen VOOV.

VOOV Göteborg är en ideell förening som hjälper till att ta hand om husdjur när våldsutsatta personer behöver bo i skyddat boende. Föreningen samarbetar med polis, socialtjänst, länsstyrelser och andra organisationer för att ge djuren tillgång till jourhem. Föreningen startades av veterinärer – VOOV står för Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta.

Svenska Djurambulansen är en ideell volontärverksamhet med uppdraget att hjälpa djur och djurägare i nöd genom en säker och professionell transport till veterinär eller annan lämplig instans. De som kör djurambulanserna gör det utan ersättning, helt ideellt på sin fritid.